Borainkról

Fehér minőségi- és tájborok

A Kunsági borvidék területén a fehér szőlő fajtákat termesztik nagyobb felületen, a klíma, a talajadottságok a fehér fajtáknak kedvezőbbek. A Kunsági borvidék termőterületeire jellemző az éves magas hő összeg, magas a napsütéses órák száma, és viszonylag kevés a csapadék. Az előbbiek miatt különösen a fehérboroknál jellemző probléma a savhiány, ezért a savasabb típusú fajtákat, mint a Rajnai rizlinget is érdemes termeszteni.

A fehér borok karakterét illetően a fogyasztói igény új típusú, reduktív, könnyű, üde termékeket kíván, erre megfelelő borászati technológiai váltással az itt termesztett fajták kiválóan alkalmasak.

Mi a minőségi fajták közül a Rajnai rizling és a Cserszegi fűszeres fajtákat forgalmazzuk.

Vörös minőségi borok

A Kunsági borvidék területén kisebb felületen van kékszőlő ültetvény, mint fehér, ugyanakkor a jobb minőségű területeken. Így igen jó vörösborok előállítására van mód. A szőlő érési idejére ügyelve, ütemezve a feldolgozást, különböző típusú borokat lehet előállítani, ezzel a vörösborok sokszínűségét tudjuk a fogyasztókhoz közvetíteni.

A borvidék legelterjedtebb kékszőlő fajtája a Kékfrankos. Ebből az alapanyagból háromféle terméket állítunk elő: Roset, száraz, ill. félédes minőségi Kékfrankost.

Borházunk

Borházunk a „Nyitott Pince” Szövetség tagjaként, vendégei számára lehetőséget kínál a borkészítési műveletek megtekintésére, termékeinek megismerésére, kóstolására.

Megtekinthető az elmúlt évszázad borászati eszközeit bemutató látványpince, az üvegfallal elválasztott, paraszt bútorokkal berendezett borkóstoló helyiség, amely borversenyek, konferenciák, üzleti, baráti találkozók helyszíne is lehet.

Célunk az alföldi borok hírnevének megőrzése, a helyi borászati hagyományok ápolása, s nem utolsó sorban a mindennap fogyasztható, igényes minőségű homoki borok megkedveltetése.

„Tiszteljen meg  bennünket bizalmával és kóstolja meg borainkat! ”