Technológia

„ Mi megtermeljük Önnek a mindennapok borát! ”

A vállalkozás a saját területen termesztett szőlő mellett, felvásárolt szőlő feldolgozásával, borkészítéssel, palackozással, s értékesítéssel is foglalkozik. A szőlőfeldolgozás, borkészítés technológiája követi az újkori igényeket. A frissen szüretelt szőlőt azonnal feldolgozzuk.

Enzimkezeléssel, illatos fajtáknál néhány órás áztatással is segítjük a héjrészek minél jobb feltáródását. Az erjesztést fajélesztős beoltással indítjuk, az erjedési hőfok szabályozását palásthűtéssel biztosítjuk.

A fehér szőlők zúzása, bogyózása, préselése után, a mustok azonnal az erjesztő toronyba kerülnek, míg a rosebor előállítása során a kékszőlő zúzás-bogyózás utáni színlevét leválasztjuk, erjesztjük.

A vörösborok héjon erjesztéses technológiája során a törköly mozgatását, ismételt, lével való fedését, a tartályok alulról, kb. 4 Bar-os, szűrt levegővel történő megnyomatásával érjük el. A préselést követően az almasav bomlás beindítása érdekében beoltjuk az új vörösbort starter kultúrával.

Erjedési hőmérséklet

fehérboroknál:
18-22 C
roseboroknál:
18 C
vörösboroknál:
22-28 C

A szőlő érésének folyamatát, az erjedés menetét folyamatosan vett minták laboratóriumi vizsgálatával ellenőrizzük. Saját laboratóriumunk a későbbi borkezelések során is rendelkezésünkre áll.

A további borkezelések: tisztító fejtés, derítés, házasítás, stabilizáló derítés, szűrések (lap-, és kovaföld), töltögetés. Egyes minőségi vörösborok 3-6 hónapos fahordós érlelést is kapnak. A minőségi fehérborok kezelése során, a reduktív állapot megtartása érdekében, a levegőtől N2 illetve CO2 gáz használatával zárjuk el a borokat.

Palackozás előtt boraink újabb lapszűrésen és membránszűrésen  mennek keresztül.

Késztermékeink csomagolása

0,75 l-es üvegpalackok esetén:
16-os műanyag rekesz
6-os vagy 12-es papírkarton
PET palackok esetén:
6 db/zsugorfólia - 2 literes bornál
10 db/zsugorfólia - 1 literes bornál